Топ страв з гарбуза

пицца с тыквой

Колись давали відкоша небажаним женихам, а тепер готують модні крем-супи. Сезон гарбуза у самому розпалі. Головний овоч осені багатий на вітаміни, амінокислоти та білки. Як приготувати кабак, щоби було і смачно, і корисно? Незвичні рецепти зібрала кореспондентка «Сьогодні» — Віра Качмар.

«Часи гарбузової каші давно в минулому», — переконує столичний ресторатор Олексій Тюрін.

«Я ненавижу гарбузовую кашу»

Сьогодні пропонує приготувати головний осінній овоч у трьох незвичних інтерпретаціях. Основа всіх рецептів — запечений гарбуз. Починаємо із крем-супу.

Крем-суп з гарбуза

«Берём семь штучек (кусочков печеного гарбуза). Это на одну порцию. Вы берёте тоже запечённые вместе с тыквой лук. Он мягкий, тоесть у него не будет, у него нет такого, как в свежего лука, аромата. И чучуть мы добавляем морковки»

Усе в блендер. Додаємо небагато курячого бульйону чи води і вершки. Трішки селери для пікантності – і суп готовий! Підійгрійте, посипте обсмаженим насінням та влийте чайну ложку гарбузової олії для багатшого смаку.

«Ніби осінь скуштувала»

Салат із запеченим гарбузом та фетою

Запечений кабак може урізноманітнити будь-який салат. Увесь секрет – у заправці, — зазначає Олексій.

«Это соус на основе оливкового масла, мёда и лимонного фреша, и немножко горчицы»

Додаємо її в зелень (так вона повністю вбере в себе смак заправки) і додаємо сир фета, гарбуз, помідори та в’ялені томати (їх можна купити в магазині).

«Белый цвет, желтый цвет … Этот салат сразу становится праздничным»

Піца з гарбузом та куркою — Джокер

Наостанок – печемо піцу з гарбузом. Можна взяти готову основу, а можна замісити. Корж змащуємо соусом із сиру рікоти та кропу. Далі – викладаємо сир, шматочки гарбуза, бекон і курку.

«Эту курочку мы предварительно варили при температуре 65 градусов в кулёчке со специями в воде. Эта технология называется су-вид».

Далі – в духовку. Готову піцу посипаємо фетою.

«Її можна на вечерю?»

«Если вы потом собираетесь пройтись или заняться сексом, то можете».

Віра Качмар, Богдан Стрілець, «Сьогодні», канал «Україна»

В даному матеріали готували наступні страви:

Замовити їх на доставку Ви можете на сайті https://mamamia.ua/